Vloerbekleding.net

Natuursteen voordelen en nadelen

 

Natuursteen voordelen

Wat zijn nu de redenen om voor een natuursteen vloer te kiezen? Het zijn er heel wat, maar we overlopen ze graag even met u.

Natuursteen is een natuurlijk product wat eigenlijk betekend dat iedere tegel natuursteen verschillend en uniek is. Je hebt keuze uit heel wat kleuren aangezien er heel veel soorten gesteenten zijn met elk hun specifieke eigenschappen.

De vloer van elke kamer kan dus perfect een ander soort natuursteen hebben, maar het kan ook buiten gebruikt worden.

Een natuursteen vloer kan je ook combineren met vloerverwarming en het is bovendien zeer duurzaam en makkelijk in onderhoud. Een natuursteenvloer biedt een goede prijs- kwaliteitsverhouding omdat ze zeer lang kan meegaan en daarnaast toch ook een mooie luxe uitstraling hebben.

Natuursteen nadelen

Alhoewel een natuursteen vloer zeer duurzaam is en lang meegaat, kan de prijs wel vrij duur zijn. Het is immers een investering die je nu moet kunnen dragen, ook al heb je levenslang plezier aan een natuursteen vloer. Er zijn zeker ook goedkopere natuursteen tegels, maar die zijn misschien niet geschikt voor iedereen.

Alles bij elkaar beschouwd is het onderhoud vrij eenvoudig, maar in vergelijking met het goedkopere broertje van natuursteen (keramische tegels) zal je merken dat ze toch iets meer onderhoud vergen. Natuursteen vloeren hebben veelal extra bescherming nodig zodat ze levenslang kunnen meegaan en hun stijlvolle karakter kunnen behouden.

Keramische tegels komen ook in meer kleuren en structuren dan natuursteen, zo kan men met keramische tegels zelfs al houten planken nabootsen. Ook zijn natuurstenen veel fragieler ten opzichte van keramische tegels.

 

Offertes voor tegelwerken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

Natuursteen vloerbedekking offerte

Vloeren offerte

Een natuurstenen vloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang maximaal 4 offertes op maat.
⇒ Lees artikel

natuursteen vloer

Wat is natuursteen?

Wat maakt natuursteen zo speciaal. Het is een duurzaam materiaal maar eigenlijk een verzamelnaamm voor diverse gesteenten. Voor elk wat wils.
⇒ Lees artikel

natuursteen voordelen nadelen

Natuursteen voordelen

Natuursteen vloeren zijn duurzaam, karaktervol en uniek, maar er zijn ook andere voordelen en nadelen aan verbonden.
⇒ Lees artikel

marmer

Natuursteen prijzen

Hoeveel kost een vloer in natuursteen? We vonden enkele richtprijzen en delen dit met u. Lees meer over natuursteen prijzen.
⇒ Lees artikel

natuursteen onderhoud

Natuursteen onderhouden

Lees meer over het onderhoud van betonvloeren. Vooral na de plaatsing is een goed onderhoud belangrijk. Er bestaan speciale producten hiervoor.
⇒ Lees artikel

indische leisteen

Natuursteen soorten

Er bestaan meer dan 150 soorten natuurstenen voor de vloer zoals marmer, arduin,… Hier kom je te weten welke de populairste zijn in België.
⇒ Lees artikel

natuursteen afwerkingen

Natuurstenen afwerkingen

De afwerking van de natuursteen bepaald voor een groot deel mee hoe uw vloer er komt uit te zien. Maar welke afwerkingen zijn er nu?
⇒ Lees artikel

natuursteen vloer leggen

Natuurstenenvloer leggen

Kan je een natuursteenvloer zelf leggen en hoe begin je er aan? Lees meer over het plaatsen van een natuursteen vloer in je badkamer, keuken, living, of …
⇒ Lees artikel