Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Natuursteen: prijzen

Omdat natuursteen een verzamelnaam is voor verschillende gesteenten is nogal duidelijk dat het moeilijk is om een exacte prijs op een product te plakken. Er zal dus variatie merkbaar zijn afhankelijk van het soort natuursteen dat je voorkeur geniet. Vind in dit artikel een overzicht van de meest courante soorten natuursteen en hun richtprijs.

 

 

Prijzen natuursteen

De laatste jaren is de kostprijs toch flink gezakt ten opzichte van andere vloeren, er zijn zelfs natuursteen vloeren die niet moeten onderdoen voor de prijs van keramische tegels. De dikte zal ook een rol spelen, zeker wanneer we spreken over maatwerk.

Soort natuursteenPrijs o.b.v. dikte (excl. btw & plaatsing)
2 cm3 cm4 cm5 cm
Marmer€ 130 à € 190€ 170 à € 260€ 250 à € 265€ 280 à € 300
Graniet€ 150 à € 290€ 190 à € 390€ 295 à € 350€ 340 à € 315

 

 

Tegels lijken iets goedkoper uit te vallen, dat illustreert de onderstaande tabel:

Soort natuursteenPrijs per m² (excl. btw & plaatsing)
Graniet€ 50 à € 75
Marmer€ 45 à € 80
Basalt€ 35 à € 40
Belgische blauwe hardsteen€ 45 à € 80
Leisteen€ 31 à € 44
Braziliaans leisteen€ 30 à € 35
Zandsteen€ 35 à € 42
Kwartsiet€ 31 à € 54

 

LET OP: bovenstaande prijzen zijn richtprijzen. Veel hangt af van de oppervlakte van de vloer, de gekozen soort natuursteen, de voorbereidende kosten en natuurlijk de plaatsingskosten. Deze hangen af van vakman tot vakman. Gemiddeld schommelt de kostprijs voor de plaatsing van tegels tussen de € 33 à € 35 euro per m². Het spreekt voor zich dat maatwerk het minst goedkoop zal zijn en dan mag je rekenen op een bedrag van € 60 à € 75 per m².

 

Vraag verschillende offertes aan en bespaar

Wil je graag een vloer in natuursteen laten aanleggen? Of heb je nog vragen die je vooraf graag beantwoord wil zien? Zou je graag weten hoeveel een natuursteenvloer je zal kosten? Dan raden we je aan om verschillende offertes aan te vragen bij vloerders uit jouw regio. Dit kan via onze online offertepagina. Op deze manier kun je eenvoudig prijzen en services vergelijken om nadien de beste keuze te maken. Op deze manier kun je wel 30% besparen. Begin nu jouw gratis offerte aanvraag via ons formulier.

 

natuursteen prijzen

 

Offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen