Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Tapijt kopen: tips & richtprijzen

Je hebt je zinnen gezet op tapijt als vloerbedekking, maar je weet niet goed waarop je moet letten? Je weet dat tapijt relatief budgetvriendelijk is, maar hebt toch een concreet idee nodig wat richtprijzen betreft? Onze tips helpen je hopelijk op weg om het ideale tapijt te kopen.

 

 

Tips om vast tapijt te kopen

Tapijt is verkrijgbaar in rollen, stroken en tegelvormen. Maak altijd een goede prijs-/kwaliteit vergelijking. Meestal kan je stellen hoe groter het gewicht is, hoe steviger het tapijt is. Een heel belangrijk punt is ook de densiteit (dichtheid) van de pool (de opstaande haren): deze wordt steeds uitgedrukt met een breuk: hoe kleiner deze breuk is, hoe beter:
Wordt de ruimte licht gebruikt (zoals bijvoorbeeld slaapkamers en andere ruimtes die niet vaak gebruikt worden): Tot 800 gram per vierkante meter; Wordt de ruimte licht tot normaal gebruikt (zoals bijvoorbeeld woonkamers): 875 gram per vierkante meter;

Bij een intensief gebruik van de ruimte (drukkere huiskamers): 950 gram per vierkante meter; Bij zeer intensiefgebruik (bijvoorbeeld trappen, overlopen, hallen, …): 1 kilogram per vierkante meter.

Niet alleen het kopen van tapijten is een aandachtspunt, het is soms ook een uitdaging om deze in te doen passen in je interieur. Zitbanken of meubels hoeven niet perse op het tapijt te staan, maar voor het comfort is het wel belangrijk dat deze dichtbij geplaatst worden. Plaats je je stoelen wel op het tapijt? Let er dan op dat deze op het tapijt blijven als je ze uitschijft. Dat is dan ook beter voor de vaste vloer die eronder ligt en bevordert ook de veiligheid.

Heb je al stilgestaan bij de kleur van het tapijt? Dit is een bepalende factor bij de inkleding van een ruimte.
Heb je schrik voor slipgevaar? Dan kan je onder je tapijt ook karpet of een laagje antislip aanbrengen.

Een heel simpele maar vaak vergeten tip: Zorg dat het tapijt bij een inkomhal niet stropt bij het openen van de deur. Tenslotte is het de bedoeling dat deze het meeste vuil moet opvangen bij het betreden van de woonst.

Op plaatsen (bijvoorbeeld voor de televisie) die frequent gebruikt worden omdat u over die plek meer beweegt met uw schoeisel, kan het zijn dat er een soort extra slijtage ontstaat. Dit kan je vermijden door af en toe eens je televisie of je meubels te verplaatsen. Oudere tapijten kunnen dan weer bolletjes gaan vertonen omdat garen loskomen en zich dan aan het oppervlak vasthechten aan elkaar. Deze kunnen verwijderd worden met een tondeuse of een borstel. Jouw tapijt begint te pluizen vrij snel na de aankoop? Dat is normaal: het is overtollig vezelmateriaal dat uit de garens loskomt. Regelmatig stofzuigen is hier de boodschap.

Jouw eigen comfort mag je ook niet vergeten. Geef je de voorkeur aan een hoogpolige structuur waar je je voeten fijntjes kan ingraven of verkies je toch iets dat makkelijker is voor druk dagdagelijks gebruik (bv het dagelijks verschuiven van de stoel van de eettafel over het tapijt)?

 

 

De prijs van een vast tapijt

Er bestaan tapijten in verschillende prijscategorieën. Het is quasi onmogelijk om een ideale richtprijs te geven voor tapijten want er komt zoveel bij kijken: breedte, soort tapijt, met of zonder plaatsing door de leveranciers, enz …

We vinden hier en daar toch prijzen terug voor tapijten, bij sommige websites kan je ook een prijsraming maken. Zo is het mogelijk tapijten terug te vinden:

  • Vasttapijt van 39 euro per meter (met een breedte van 400cm – nylon garen);
  • Vasttapijt van 89 euro per meter (met een breedte van 400cm – frisé tapijt van het merk Parade);
  • Vasttapijt van 127 euro per meter (met een breedte van 400 cm – tapijt met polyamide (nylon) garen van het merk Bonaparte);
  • Vasttapijt van 249 euro per meter (met een breedte van 400 cm – gemêleerd wollen tapijt van het merk Bonaparte);

Bekende merken zijn Parade, Bonaparte, Desso en Bewe.

TIP: de weergegeven prijzen zijn slechts richtprijzen. Belangrijk is te weten dat deze nog sterk kunnen afwijken naargelang de grootte, het merk, de kwaliteit van het tapijt en natuurlijk ook de plaatsing en bijhorende arbeidskosten. Vraag tijdig op voorhand duidelijke offertes aan en maak concrete afspraken met de plaatser. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Maak gebruik van onze gratis offertedienst om offertes op maat te ontvangen. Vul hiervoor het onderstaande offerteformulier in.

 

Prijs vasttapijt

 

 

Offertes voor vast tapijt ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers