Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Een vinylvloer onderhouden: tips

Elk type vloer moet je onderhouden, dus ook een vinyl vloer. Al is het onderhoud bij een vinyl vloer relatief gemakkelijk, het is de moeite om er de nodige aandacht aan te besteden om te garanderen dat deze lang meegaat. Lees in dit artikel hoe je het best een vinylvloer onderhoudt en waarop je moet letten.

Offertes aanvragen

 

Hoe vinyl onderhouden?

Preventie is toch wel een noodzaak. Zo bestaan er onderhoudsproducten die speciaal voor vinyl vloeren zijn gemaakt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen “Polish Mat” (voor vinyl vloeren met een matte uitstraling) en “Cleaner Mat” (voor het dagelijks onderhoud).

Bij de aankoop van je vinyl vloerbekleding zal deze alvast voorzien zijn van een PU laag. Dit dient ter bescherming. Je kan zeker niets mis doen door zelf ook nog een extra PU beschermlaag aan te brengen met bovenstaand vermelde onderhoudsproducten. Op die manier zorg je er voor dat vastgehecht vuil snel verwijderd wordt, dat kleine krasjes (bijvoorbeeld na het leggen van de vinyl vloer) worden hersteld en dat de stroken en tegels goed dichtgemaakt worden om vochtbestendigheid te creëren.

 

Tips & tricks voor het onderhoud van jouw vinylvloer:

 • Gebruik een deurmat om er voor te zorgen dat deze het grootste deel van het vuil opneemt. Op die manier hoef je je vinyl vloer minder geregeld schoon te maken en wordt de levensduur ervan verlengd. Een mat houdt de grootste vijanden van uw vinyl vloer buiten: vuil en chemicaliën.
 • Iets gemorst? Dat kan altijd, maar probeer dan ook zo snel als mogelijk alles op te kuisen.
 • Stoelpoten kunnen na verloop van tijd putjes in het vinyl maken. Voorzie deze dus altijd van goede viltdoppen. Dit is ook van toepassing op ander meubilair.
 • Langdurig contact met rubber moet vermeden worden, want anders kan er op termijn een donkerbruine verkleuring waargenomen worden.
 • Een bureaustoel kan al snel slijtage veroorzaken. Voor bureaustoelen bestaan wel speciale wieltjes die geschikt zijn voor vinyl vloeren.
 • Tracht te vermijden dat zware objecten over de vloer versleept moeten worden. Tracht in de mate van het mogelijke deze op te heffen.
 • Laat het vinyl niet te veel water absorberen. Teveel water zal zich doordringen tussen de kieren, randen en scheurtjes. Dit kan als gevolg hebben dat de lijmlaag los komt te zitten en de randen door het gebruik van teveel water los komen te zitten en gaan krullen.
 • Dagelijks onderhouden: dat kan er uit bestaan om de vloer eens te stofzuigen.
 • Wekelijks onderhoud bestaat uit het grondiger kuisen van de vloer met water en een onderhoudsproduct.

Gebruik geen detergenten, harde schoonmaakmiddelen of schuurproducten. Het beste gebruik je producten die speciaal gemaakt zijn om vinyl vloeren te onderhouden. Was of oplosbare glans dien je ook te vermijden, omdat deze de vloer kunnen beschadigen, hem glad en gevaarlijk maken.

 

 

TIP: geïnteresseerd in het plaatsen van een onderhoudsvriendelijke vinylvloer? Vraag vrijblijvend advies & informatie bij een ervaren vloerder.  Met behulp van zijn vakmanschap en expertise heb je binnen een mum van tijd een mooie, nieuwe vinylvloer in huis. Maak gebruik van onze gratis offerteservice om offertes op maat te ontvangen. Start jouw aanvraag hier.

 

onderhoud vinyl

 

Offertes voor Vinyl of alternatieven ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers