Vloerbekleding.net

Bamboeparket

Parket in een milieuvriendelijk jasje: zo kan je bamboeparket beschrijven. Het heeft de unieke eigenschap van de ringen die terug te vinden zijn als ‘knopen’ in het vloeroppervlak en is zeer stevig waardoor het geschikt is voor vloeren die intensief gebruikt worden.
Ecologie en trendy design kunnen dus perfect gecombineerd worden. Omwille van zijn structuur, is bamboe geschikt voor decoratieve toepassingen. Dat is ook de reden waarom het ook voor meubilair gebruikt wordt.

Ecologisch en duurzaam

Bamboeparket is ecologisch en zeer duurzaam. Daarenboven is het ook geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Op het internet zijn diverse meningen over bamboeparket terug te vinden. Vaak wordt er geklaagd over krassen die zich snel zouden vormen. Dit heeft vermoedelijk te maken met het type afwerkingslaag dat wordt gebruikt. Een parketvloer kan je oliën of vernissen. Vernis is iets harder en daardoor krasbestendiger. Bamboe is een zeer sterk materiaal, krassen zouden dus niet direct mogen voorkomen. Er kan ook een verschil zitten in de soort dat je gekocht hebt: plain pressed is veel krasvrijer dan side pressed.

 

Voordelen van bamboeparket

bamboe-parket.Bamboeparket kan goed tegen temperatuursschommelingen. Het zal minder krimpen en uitzetten in tegenstelling tot andere soorten houtvloeren. Bamboeparket kan veelal met een kliksysteem worden geplaatst, wat het dus zeer eenvoudig maakt om deze zelf te installeren. De prijs is zeker haalbaar en bamboeparket is relatief onderhoudsvriendelijk.

Tot slot geven we ook mee dat bamboe ook een uniek en warm design kent. De fijne structuur zorgt er voor dat een bamboevloer trendy oogt, terwijl ook diverse klassieke uitvoeringen beschikbaar zijn. Naturel of Karamel zijn voorbeelden van deze klassieke uitvoeringen.

 

Bamboeparket prijzen

Bamboeparket is niet zo heel erg duur omdat het onuitputtelijk aanwezig is, je krijgt er ook nog eens een vloer met hele goede eigenschappen voor terug. Je kan een bamboeparket laten leggen voor een prijs van ongeveer 60 euro per vierkante meter inclusief BTW. Daar zit dan ook alles inbegrepen: levering van de bamboevloer, de plaatsing en afwerking ervan.

Bamboeparket kopen

Naast diverse gespecialiseerde webshops waar je bamboeparket online kunt kopen, kan je bamboeparket ook in doe-het-zelf winkels zoals Brico kopen. De prijs van bamboeparket bedraagt ongeveer 33 euro per vierkante meter. Ga je het bamboeparket kopen in een parketwinkel, dan zal je gauw merken dat de prijzen zullen beginnen rond 40 euro per vierkante meter. Het is wel mogelijk dat je bij een parketwinkel meer keuzes zal hebben.

Tip: als je je bamboevloer online koopt, vraag dan eerst stalen op zodat je weet wat je precies koopt. Meestal kan je stalen gratis verkrijgen of dien je enkel transportkosten te betalen.

 

 

Offertes voor parket / laminaat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers

 

 

 

bamboe vloerbedekking offerte

Bamboeparket offerte

Een bamboevloer laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.

⇒ Lees artikel

bamboe

Bamboevloer Kenmerken

Bamboevloeren hebben een trendy design, stralen warmte uit en het is een ecologisch product Leer meer over bamboe vloeren en de eigenschappen ervan.

⇒ Lees artikel

bamboevloer voordelen nadelen

De voor- en nadelen.

Bamboe is relatief goedkoop, het is ook enorm stevig en een goed alternatief op hardhout, maar toch dien je op te letten voor bepaalde zaken.
⇒ Lees artikel

een bamboevloer onderhouden

Bamboevloer onderhouden

Bamboevloeren onderhouden is relatief makkelijk, maar om de bamboevloer te beschermen moet je periodiek wel olien of vernissen.

⇒ Lees artikel

bamboevloer prijzen

Bamboevloer prijs

Hoeveel kost een bamboevloer? Omdat het een onuitputtelijk materiaal is, valt de prijs reuze mee! Prijzen inclusief plaatsing varieren rond de …

⇒ Lees artikel

bamboevloer faq

Bamboevloer FAQ

Kan je een bamboevloer en vloerverwarming combineren? Kan ik het in de badkamer gebruiken? Hoe verloopt de plaatsing?
⇒ Lees artikel

bamboeparket

Bamboeparket

Bamboeparket, wat is allemaal mogelijk? Is het vergelijkbaar met een eiken parket? Bamboe is zeker evenwaardig aan eik en komt wellicht goedkoper uit.
⇒ Lees artikel