Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Bamboeparket

Heb je al eens gehoord van bamboeparket? Je kunt misschien al raden door de naamgeving dat het hier gaat over een parketvloer gemaakt uit bamboe. Maar heb jij al gelezen over de talloze positieve eigenschappen ervan? Of weet jij hoeveel zo’n vloer ongeveer kost? Lees hier meer over bamboeparket.

Ga snel naar:
Eigenschappen
Voordelen
Kostprijs
Offertes aanvragen

 

 

Wat is bamboeparket?

Parket in een milieuvriendelijk jasje: zo kan je bamboeparket beschrijven. Het heeft de unieke eigenschap van de ringen die terug te vinden zijn als ‘knopen’ in het vloeroppervlak en is zeer stevig waardoor het geschikt is voor vloeren die intensief gebruikt worden.

Duurzaamheid en trendy design kunnen dus perfect hand in hand gaan. Omwille van zijn structuur, is bamboe geschikt voor decoratieve toepassingen. Dat is ook de reden waarom het ook voor meubilair gebruikt wordt.

bamboeparket

 

Bamboe: ecologisch en duurzaam

Bamboeparket is ecologisch en zeer duurzaam. Daarenboven is het ook geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Op het internet zijn diverse meningen over bamboeparket terug te vinden. Vaak wordt er geklaagd over krassen die zich snel zouden vormen. Dit heeft vermoedelijk te maken met het type afwerkingslaag dat wordt gebruikt. Een parketvloer kan je oliën of vernissen. Vernis is iets harder en daardoor krasbestendiger. Bamboe is een zeer sterk materiaal, krassen zouden dus niet direct mogen voorkomen. Er kan ook een verschil zitten in de soort dat je gekocht hebt: plain pressed is hiertegen veel beter bestand dan side pressed.

 

Voordelen van bamboeparket

Bamboeparket heeft vele voordelen. Zo is het materiaal bijvoorbeeld uitstekend bestand tegen temperatuurschommelingen. Het zal minder krimpen en uitzetten in tegenstelling tot andere soorten houtvloeren. Bamboeparket kan veelal met een kliksysteem worden geplaatst, wat het dus zeer eenvoudig maakt om deze zelf te installeren. De prijs is zeker haalbaar en bamboeparket is relatief onderhoudsvriendelijk.

Tot slot geven we ook mee dat bamboe ook een uniek en warm design kent. De fijne structuur zorgt er voor dat een bamboevloer trendy oogt, terwijl ook diverse klassieke uitvoeringen beschikbaar zijn. Naturel of Karamel zijn voorbeelden van deze klassieke uitvoeringen.

 

Bamboeparket prijzen

De kostprijs voor bamboeparket is niet erg hoog omdat het een onuitputtelijk natuurlijke bron is. Bovendien krijg je er nog eens een degelijke en duurzame vloer met tal van positieve eigenschappen voor terug.

Je kan een bamboeparket laten leggen voor een prijs van ongeveer 60 euro per vierkante meter inclusief BTW. Daar zit dan ook alles inbegrepen: levering van de bamboevloer, de plaatsing en afwerking ervan.

TIP: wil je graag weten wat een vloer uit bamboe voor jouw woning kan beteken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een professioneel vloerder. Dankzij zijn diepgewortelde kennis kan hij je niet alleen bijstaan met advies, maar zal hij ook het bamboeparket mooi en netjes kunnen plaatsen en afwerken. Via onze offerteservice vraag je vrijblijvend en gratis offertes aan. Ontvang binnen enkele werkdagen offertes van verschillende professionals in jouw buurt. Vul hiervoor het onderstaande formulier in.

 

Offertes voor parket / laminaat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers