Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Laminaat kopen

In het artikel over laminaat prijzen gaven we je een overzicht van de meest courante laminaat merken en enkele richtprijzen. Om je verder op weg te helpen lijsten we hieronder de meest toegankelijke manieren op om jouw laminaat aan te kopen. Zoek je liever meteen een vakman die jouw laminaat vloer volledig naar jouw wens kan uitkiezen en plaatsen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offertes aanvragen

 

Waar vind ik laminaat?

Laminaat kun je redelijk gemakkelijk in de handel vinden, denk maar aan doe-het-zelfzaken, interieurwinkels, en gespecialiseerde webshops. Of koop ze gewoon rechtstreeks aan bij de fabrikant.

 

1. Doe-het-zelfzaken

Laminaat kan gerust in elke doe-het-zelf zaak verkregen worden, denk bijvoorbeeld maar eens aan Gamma, Hubo, Brico, Bouwmarkt, Praxis, maar ook bij Leenbakker, Carpetright en Ikea kan u laminaat kopen. Laminaat is dus vrijwel overal verkrijgbaar, maar misschien heeft u uw zinnen wel gezet op een bepaald merk, en dan is het wel handig om onmiddellijk de juist locatie te weten.

Tip: Kijk altijd eerst op de website van het merk laminaat dat uw voorkeur geniet. De kans is groot dat er een lijst met erkende verdelers terug te vinden is.

 

TIP: laminaat kopen met ecocheques

Wist je dat je laminaat ook kunt aankopen met ecocheques? Je kunt ze gebruiken om ecologische producten en diensten aan te kopen en daar horen ook laminaatvloeren bij. Elke bouwmarkt biedt wel een mogelijkheid om je ecocheques in te ruilen, maar om zeker te zijn, vraag je het altijd best eens op voorhand.

 

2. Online via webwinkels

Laminaat online kopen is een stijgende trend omwille van het grote aanbod waaruit u kunt kiezen. We kunnen een onderscheid maken tussen twee types websites waarop laminaat verkocht worden:

  • Webshops waarvan de online bestelling deel uitmaakt van een totaalservice. Meestal zijn dit verdelers met een eigen toonzaal, waarin je het product ook kunt gaan bekijken alvorens ze online aan te kopen.
  • Websites die zich enkel richten op de verkoop van producten. Er is geen toonzaal en in de meeste gevallen geen bijkomende service waardoor je zelf instaat voor het leggen van laminaat. Een bijkomend voordeel is dat de prijzen meestal veel lager liggen bij dit types van websites. In sommige gevallen bestaat er wel een mogelijkheid om meerdere staaltjes te bestellen, zodat u thuis toch het product kunt bekijken zoals in de winkel.

Het blijft sowieso belangrijk om online informatie op te zoeken, reviews te bekijken en met elkaar te vergelijken om een duidelijk beeld te krijgen op het product dat je wenst te kopen.

TIP: Belangrijk om weten is wel dat er bij online webshops frequent leveringskosten kunnen aangerekend worden. In een winkel zal het misschien iets makkelijker gaan om een gratis levering te bekomen, dan bij een webshop. Kijk altijd steeds de voorwaarden na bij de aankoop, bij een webwinkel gebeurd het ook wel dat er soms vanaf een bepaald bedrag geen verzendingskosten worden aangerekend.

 

Laat jouw laminaatvloer plaatsen door een erkend vakman

Je kunt zelf op zoek gaan naar de perfecte laminaatvloer, maar je kunt je ook laten bijstaan door een erkend vakman. Dankzij zijn gefundeerde technische kennis kan hij de huidige mogelijkheden in jouw woning onderzoeken en je adviseren over de verschillende mogelijkheden. Bovendien zorgt hij daarna voor een perfecte, naadloze montage. Op deze manier kun je meteen genieten van jouw nieuwe vloerbedekking.

Vakman nodig? Maak gebruik van onze online offertedienst en ontvang gratis offertes aangepast naar al jouw wensen. Start jouw aanvraag hier.

 

 

Laminaat kopen

 

Offertes voor parket / laminaat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers