Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Voor- en nadelen van parket

Wat maakt parket nu zo aantrekkelijk voor veel mensen? Bieden ze werkelijk zoveel voordelen en hoe weegt dit op tegenover de nadelen van parket? We overlopen eens wat parket te bieden heeft.

 

Voordelen van parket als vloerbedekking.

Het grote voordeel van parket is de warme uitstraling dat het heeft. Je hebt flink wat keuze uit verschillende houtsoorten en parketvloeren gaan ook lange tijd mee. Warmte en leven in huis brengen kan dus zeker met parket, ook het aangename gevoel dat je hebt als je er met je blote voeten overheen loopt is voor velen iets dat door geen enkele soort vloerbedekking kan vervangen worden.

Herstellen van parket is ook goed doenbaar. Heb je een oude parketvloer die enkele krassen vertonen door het gebruiken van de vloer, dan kan je deze makkelijk weer opschuren en voorzien van een nieuwe afwerking. Op zich kent parket wel een zeer lange levensduur, maar die wordt ook pas effectief duidelijk als je de parketvloer regelmatig onderhoud.

Bijkomend voordeel van parket is dat het een goede thermische isolatie biedt. Parket ziet er niet alleen warm uit, maar voelt ook warm aan. Oplettendheid is wel geboden als je er aan denkt om parket te combineren met vloerverwarming.

Parket zorgt voor een meerwaarde van jouw woning. Hout wordt schaarser en duurder en een houten vloer betekend aldus een meerwaarde, al is het maar omdat de parketvloer meer karakter krijgt naarmate je de vloer meer en meer gebruikt.

 

parket voordelen

 

Nadelen van parket als vloerbedekking

Parket is zeker mooi, maar het vergt wat onderhoud. De afwerkingslaag moet je regelmatig opnieuw aanbrengen, om de duurzaamheid van het parket te behouden.

De hogere prijs doet sommige mensen zeker twijfelen. Ongetwijfeld verdient zich dat terug mits goed onderhoud, maar de prijzen van parket liggen toch aanzienlijk duurder dan laminaat. Er zijn gelukkig wel veel prijsverschillen binnen parket waardoor het toch niet altijd overdreven duur hoeft uit te vallen.

Vochtige ruimtes kunnen voorzien worden van een parketvloer, maar het is niet altijd geschikt: er moet gekozen worden voor een houtsoort dat bestand is tegen het vocht en temperatuursschommelingen, maar ook de afwerking moet speciaal gekozen zijn.

 

TIP: Vertrouw op een ervaren vakman

Overtuigd van de voordelen en van plan om parket te laten plaatsen? Of heb je nog enkele vragen met betrekking tot parket in jouw woning? Geen probleem. Een ervaren plaatser zal je met plezier te woord staan. Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

Offertes voor parket / laminaat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers