Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Vloerbekleding.net Info, inspiratie & prijsadvies over vloerbedekking.
Vergelijk meer dan 1250+ vloer experten online!
header image
Vloerbekleding.net

Keukenvloer: soorten + inspiratie

In de keuken gonst het altijd van de bedrijvigheid. En ook van het gespat en gespetter met water, olie, boter, … Om maar te zeggen: naast een badkamervloer krijgt een keukenvloer het meest te verduren in je woning. Je kiest dus best een materiaal dat tegen een flink stootje kan. En er bovendien ook nog eens stijlvol en fraai uitziet natuurlijk. Hier lees je alles over de mogelijke types keukenvloeren!

Ga snel naar:
Soorten keukenvloeren: overzicht
Keukenvloer: gemiddelde prijzen
Keukenvloer inspiratie: 4 voorbeelden
Vergelijk gratis & vrijblijvend offertes

 

 

Waarop letten bij het kiezen van een keukenvloer?

Uiteraard moet een vloer voor in de keuken passen bij je interieur en ook klasse uitstralen. Maar net als bij een badkamervloer is ook het functionele aspect minstens even belangrijk als het esthetische. Je moet onder meer letten op de volgende belangrijke factoren:

  • Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk: hakken, bakken en pruttelen… Een vloer in de keuken ligt er door al dat koken vaak vuiler bij dan een vloer in andere ruimtes. Daarom kies je best een vloer die je makkelijk en snel kan schoonmaken. Ook een naadloze vloerbekleding (bv. een gietvloer) is zeker het overwegen waard. Zo kunnen er geen kruimels, etensresten, vet, … zich ophopen tussen de voegen.
  • Sterk, duurzaam en slijtvast: de keuken is vaak het kloppende hart van een woning. Dat betekent veel schuivende stoelen, bestek dat op de grond valt, … Een keukenvloer kan maar beter erg sterk en duurzaam zijn. Kies dus voor een slijtvaste vloerbekleding waar je geen slijtagesporen op ziet.
  • Goed bestand tegen vocht en vet: in een keuken mors je onvermijdelijk met vocht, vetten en zuren. Zeker als je kleinere kinderen in huis hebt. Zorg daarom voor een 100% vloeistofdichte vloer die goed bestand is tegen vocht, vet en vuil. Anders kamp je al snel met verkleuringen, vlekken die je niet meer weg krijgt, …
  • Combineerbaar met vloerverwarming: kadert je nieuwe keukenvloer binnen een grotere renovatie? Dan leg je misschien wel vloerverwarming in je woning. Zeker in je keuken biedt deze energiezuinige verwarmingsmethode vele voordelen. Zo verlies je onder meer minder plaats in je keuken omdat er geen radiatoren aan de muren hangen.

Wil je de perfecte keukenvloer kiezen? Vraag dan zeker advies aan meerdere vakbedrijven. Die helpen je graag om de best mogelijke keuze te maken. Vergelijk nu gratis meerdere voorstellen!

keukenvloer

 

Soorten keukenvloeren: overzicht

In de keuken is niet elke vloer geschikt. Zo vormt een houten keukenvloer toch een zeker risico. Hout en water gaan niet zo goed samen en door de grote temperatuursverschillen kan een keukenvloer in hout ook krimpen en uitzetten. Maar welke vloeren zijn dan wel ideaal voor in je keuken? Enkele materialen op een rij:

 

1. Keukenvloer met tegels

Tegels zijn misschien wel de populairste keuze voor in een keuken. Dat komt vooral door hun grote stevigheid en het brede aanbod aan materialen, kleuren, motieven en stijlen. Let wel op: bij bepaalde soorten keukenvloeren in natuursteen kunnen vlekken in de tegels trekken. Daarom kies je beter voor keramische tegels voor je vloer. Die zijn even stevig en duurzaam, maar vlekbestendiger. En hou je van de uitstraling van een houten keukenvloer? Dan is keramisch parket ideaal!

Prijs: € 50 à 120 per m², excl. btw en incl. plaatsing

 

2. Keukenvloer in PVC/vinyl

Hou je het liever iets budgetvriendelijker? Dan is een PVC keukenvloer ideaal. Je betaalt gemiddeld minder dan voor andere materialen, maar zo’n kunststof vloerbekleding beschikt over alle vereiste troeven voor in de keuken. PVC en ook vinyl bestaan uit meerdere lagen, waarvan de bovenste erg sterk en slijtvast is. Bovendien is zo’n kunststof vloer erg vlot te reinigen  en er is een breed scala aan uitvoeringen. Let wel op: de kwaliteit kan behoorlijk verschillen. Investeer dus zeker in hoogwaardige PVC of vinyl.

Prijs: € 35 à 50 per m², excl. btw en incl. plaatsing

 

3. Keukenvloer in laminaat

Wil je graag een houtlook vloer? Naast PVC en keramisch parket kan je ook voor laminaat in de keuken gaan. Zo’n vloerbekleding zal niet krimpen of uitzetten, in tegenstelling tot echt parket. Bovendien hebben laminaatvloeren een waterafstotende coating (ook in de voegen). Dankzij het handige kliksysteem is laminaat ook snel te plaatsen in je keuken. Zo spaar je arbeidskosten en stoffige werkzaamheden uit.

Prijs: € 35 à 60 per m², excl. btw en incl. plaatsing

 

4. Giet- of betonvloer in de keuken

Zowel bij nieuwbouw als een renovatie is een gietvloer in de keuken ideaal. Zulke vloerafwerkingen zijn dun, volledig naadloos, vloeistofdicht en erg stijlvol. Bovendien kan je kiezen uit gietvloeren die volledig uit kunststof bestaan en gietvloeren waarin cement is verwerkt. Bij die laatste optie geniet je van die typische, industriële betonlook. Als je bij je nieuwbouw voldoende opbouwhoogte hebt, kan je natuurlijk ook voor een echte betonvloer gaan.

Prijs: € 60 à 155 per m², excl. btw en incl. plaatsing

 

De juiste keukenvloer kiezen? Vergelijk nu adviezen & uitvoeringen!

Twijfel je nog tussen meerdere materialen voor jouw nieuwe vloer in de keuken? Vraag dan zeker voorstellen aan bij meerdere vloerspecialisten. Zo vergelijk je niet alleen de mogelijkheden van die keukenvloeren, maar ook hun prijzen, plaatsingsmethode, … Dat is de beste manier om een doordachte keuze te maken!

Gratis in contact komen met meerdere vakbedrijven in je buurt? Simpel, vul dan gewoon het offerteformulier in. Binnen enkele werkdagen nemen 2 à 3 experts contact met je op om jouw project te bespreken. Start je aanvraag hier!

 

Keukenvloer: gemiddelde prijzen

Of het nu gaat om een horeca keukenvloer of zo’n vloer bij je thuis, het is vooral het type dat de uiteindelijke prijs bepaalt. Daarnaast spelen natuurlijk ook de moeilijkheidsgraad van de plaatsing en de aangerekende arbeidskosten van het vakbedrijf een rol. Je mag gemiddeld uitgaan van deze richtprijzen:

Type keukenvloerGemiddelde prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Tegels keukenvloer€ 50 à 120
PVC keukenvloer€ 35 à 50
Laminaat keukenvloer€ 35 à 60
Giet- of beton keukenvloer€ 60 à 155

Een exacte prijs voor jouw nieuwe vloer in de keuken? Vraag dan zeker meerdere prijsoffertes aan bij gespecialiseerde vakbedrijven in je buurt. Zo krijg je onmiddellijk een goed beeld van die gemiddelde totaalprijs. Vergelijk nu vrijblijvend meerdere prijsvoorstellen!

 

Keukenvloer inspiratie: 4 voorbeelden

Nog volop ideeën aan het opdoen voor jouw vloer in de keuken? Groot gelijk, bij zo’n belangrijke keuze ga je best niet over één nacht ijs. Met de onderstaande voorbeelden reiken we je graag nog wat extra inspiratie aan:

 

VOORBEELD 1: witte gietvloer in de keuken

witte gietvloer keuken

Bij een wit, strak interieur is een kunststof gietvloer ideaal. Zo’n vloerafwerking kan je namelijk laten maken in elke gewenste tint. Bovendien biedt zo’n polyurethaan vloer een groot comfort. Het is zacht aan de voeten, geluiddempend, enz. In deze keuken harmonieert de naadloze, glanzende gietvloer perfect met de witte wanden, de houten overzettreden, …

 

 

VOORBEELD 2: landelijke keuken met PVC vloer in houtlook

pvc keukenvloer

De vloerbekleding in deze rustieke keuken lijkt op parket, maar het gaat om PVC met een houtmotief. Dergelijke prints zijn amper van echt parket te onderscheiden. Bovendien koppel je zo de schoonheid van hout aan de voordelen van kunststof: onderhoudsvriendelijk, waterbestendig, naadloos, … Kortom, een ideale keuze als je budget iets beperkter is.

 

 

VOORBEELD 3: moderne keuken met keramische tegels

moderne keuken tegels

Bij deze minimalistische keuken passen zwarte keramische tegels perfect. Een andere optie was zwarte natuursteen, maar dan loop je het risico op permanente vlekken door vetten en zuren. Keramische tegels zijn veel beter bestand tegen vocht en vuil en daarom geschikter voor keukens. Bovendien zijn ze ook veel dunner dan natuursteen, waardoor je minder opbouwhoogte nodig hebt.

 

 

VOORBEELD 4: betonvloer in minimalistische keuken

betonvloer keuken

Gaat het om een nieuwbouw? In plaats van een gietvloer met een betonlook kan je ook een echte, massieve betonvloer laten plaatsen. In dat geval heb je geen chape nodig. Let op: zo’n betonvloer moet wel minstens 7 cm dik zijn. In dit voorbeeld heeft de plaatser ook gleuven geslepen om scheurvorming te voorkomen. Zo krijg je de stijlvolle uitstraling van grote betontegels.

 

 

Vrijblijvend offertes ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers