Vloerbekleding.net

Vloerverwarming FAQ: vragen en antwoorden

Op deze vragen vind je een antwoord:

 

 

Vloerverwarming combineren met een parketvloer of een laminaatvloer?

Vloerverwarming met een parketvloer of laminaatvloer is perfect mogelijk. Er dienen wel enkele technische voorwaarden vervuld te zijn. Omdat men een bijkomende thermische weerstand zal ondervinden als de vloerbedekking van hout is, zal de warmte-afgifte van de vloerverwarming kleiner zijn, waardoor het rendementzakt.

Om dit verschil te compenseren kan men het beste vloerverwarming toepassen in woningen die goed zijn geisoleerd en deze te gebruiken als basisverwarming in combinatie met convectoren voor bijvoorbeeld een snelle opwarming.

De warmteweerstand kan ook beperkt worden door er voor te zorgen dat de parketvloer niet te dik is. De dikte hangt van het gebruikt hout, al beveelt men meestal aan om massief hout te vermijden.

Alle Quick-Step laminaatvloeren zijn geschikt voor een plaatsing op traditionele vloerverwarming.

 

Zijn er verschillen tussen elektrische vloerverwarming en vloerverwarming op basis van water?

Elektrische vloerverwarming wordt ook gebruikt om ruimtes vorstvrij te houden.

 

Een zwevende vloer op vloerverwarming plaatsen, is dat mogelijk?

Luchtlagen dienen altijd zo veel als mogelijk vermeden te worden om de simpele reden dat deze een warmteisolerend effect hebbe. Dit zal het rendement van de vloerverwarming verlagen. Zwevende vloeren worden meestal ook gecombineerd met isolerende onderlagen. Dit zijn materialen met een bepaalde warmteweerstand en zijn dus niet echt geschikt voor combinatie met vloerverwarming.

 

Op welke vloeren kan vloerverwarming worden toegepast?

Vloerverwarming is mogelijk bij tegelvloeren, parketvloeren, zeil, houten vloeren en natuursteen. Vloerverwarming kan ook bij tapijt, als het tapijt niet dikker is dan 10 millimeter.

Tegels zijn het meeste geschikt voor vloerverwarming omdat deze de warmte goed geleiden. In combinatie met natuursteen moet je er wel op letten welke soort je gebruikt. Bepaalde soorten zijn niet geschikt omdat ze op de warmte kunnen reageren en op termijn kunnen barsten. Wat de voeg betreft bij tegels, kan je best kiezen voor een elastische voeg omdat een vloer bij vloerverwarming leeft en de elastische voeg meewerkt om dit op te vangen.

De blauwe hardsteen op zich kan ook gecombineerd worden met vloerverwarming (zowel met het nat of droog systeem). Ook naar warmte doorgifte stelt blauwe hardsteen weinig of geen problemen.

Kurk in combinatie met vloerverwarming is ook een mogelijkheid, maar de plaatsing moet goed gebeuren. Bepalende factoren zijn de kurkdikte en de persing van de kurkvloer. Zwevende kurk is echter wel uit den boze.

Kunststof vloerbedekkingen met bitumen is niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Vloerbedekking in kunststof dient te worden gelijmd om een degelijke hechting met de chape te bekomen en zo isolerende luchtlagen te weren.

 

Van plan om vloerverwarming te laten plaatsen en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.

 

Hoe is de opbouw van vloerverwarming?

Er komen meer en meer systemen op de markt waardoor zich de vraag wel gesteld kan worden in welke mate dit invloed heeft op de vloeropbouw. Zowel natte als droge systemen hebben hun eigen opbouw.

 

Wordt de vloer niet te warm als het buiten koud is?

Indien de installatie correct is gebeurd, kan dat niet. Europese normen bepalen dat de maximale vloeroppervlaktetemperatuur 28 tot 29 graden bedraagt. Als de gevraagde comforttemperatuur niet bereikt wordt met een vloertemperatuur van 29 graden, moet een bijkomend circuit worden voorzien. Het is belangrijk dat je beroep doet op een ervaren vakman.

 

Welke voordelen of nadelen biedt vloerverwarming?

Vloerverwarming heeft aangename voordelen, maar voor sommigen kunnen ook de nadelen enorm doorwegen. Alle voordelen en nadelen worden apart besproken in dit artikel op onze website.

 

Is vloerisolatie mogelijk met vloerverwarming?

Vloerisolatie is zelfs aan te raden bij vloerverwarming. Lees er meer over in dit artikel.

 

Welke soorten vloerverwarming bestaan er?

De bekendste soorten zijn vloerverwarming op warm water en elektrische vloerverwarming. Daarnaast heeft elke soort ook zijn eigen installatie voor het leggen van vloerverwarming. Een overzicht van de soorten vloerverwarming kan je op deze pagina terugvinden.

 

 

Wat bedraagt de kostprijs van vloerverwarming?

Vloerverwarming inclusief plaatsing kost ongeveer 40 tot 80 euro per vierkante meter. TIP: Bespaar tot 30% door offertes aan te vragen en deze te vergelijken.

Via onze offertepagina ontvang je tot maximaal 4 verschillende offertes van vloerverwarming specialisten uit jouw regio. Online offertes aanvragen betekent: Snel en eenvoudig prijzen en services vergelijken om nadien de beste keuze te maken. Bekom uw gratis offerte aanvraag voor de plaatsing van vloerverwarming via onderstaand formulier.

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs

 

 

 

vloerverwarming offerte

Vloerverwarming offerte

Vloerverwarming laten plaatsen door een vakman? Vraag nu gratis en vrijblijvend een offerte aan en ontvang van maximaal 4 vakmannen een offerte op maat.
⇒ Lees artikel

vloerverwarming

Vloerverwarming FAQ

Hoeveel kost vloerverwarming? Wat zijn de voordelen en op welke vloeren kan ik vloerverwarming toepassen? Lees onze antwoorden hier.
⇒ Lees artikel

Soorten vloerverwarming

Soorten vloerverwarming

Er bestaan verschillende soorten vloerverwarming, de bekendste zijn warmwater vloerverwarming en elektrische vloerverwarming.
⇒ Lees artikel

vloerverwarming voordelen

Vloerverwarming voordelen

Vloerverwarming kent aanzienlijke voordelen, zoals bijvoorbeeld de energie besparing en de gezellige warmte. Wat de nadelen betreft…
⇒ Lees artikel

vloerverwarming werking

Werking vloerverwarming

Hoe werkt vloerverwarming? Het is relatief makkelijk om te begrijpen hoe het systeem van vloerverwarming in elkaar steekt. Het zorgt onder andere voor…
⇒ Lees artikel

vloerisolatie en vloerverwarming

Isolatie bij vloerverwarming

Is vloerisolatie nodig bij de plaatsing van vloerverwarming? Waarom wordt dit al dan niet aangeraden? Vloerisolatie is absoluut aan te raden.
⇒ Lees artikel

vloerverwarming

Vloerverwarming intro

Het onstaan van vloerverwarming en de impact ervan op uw budget. Bezoek ons startpunt voor vloerverwarming. Om te besparen…
⇒ Lees artikel

vloerverwarming kiezen

Vloerverwarming kiezen

Is vloerisolatie nodig bij de plaatsing van vloerverwarming? Waarom wordt dit al dan niet aangeraden? Vloerisolatie is absoluut aan te raden.
⇒ Lees artikel